Tejszínes őszibarack-krémleves túrógombóccal
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
Krémleves:
- 8 db őszibarack
- 5 dl víz
- őrölt fahéj
- szegfűbors
- vanília
- 2 ek cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 dl Milli Habtejszín
- 1 ek vaníliás pudingpor
Túrógombóc:
- 250 g Milli Rögös Túró
- 30 g búzadara
- 1 ek cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db tojás
Elkészítés
Krémleves elkészítése:
A 8 db őszibarackot megtisztítjuk és felkockázzunk. Felöntjük 5 dl vízzel.Ízesítsük őrölt fahéjjal, szegfűborssal, vaníliával. Hozzáadunk 2 ek cukrot és 1 db citrom reszelt héját. Amikor a gyümölcs megpuhult, kézi botmixerrel turmixoljuk. Végül 2 dl Milli Habtejszínben 1 ek vanília pudingot csomómentesre keverünk és krémesítjük vele a levest.
Túrógombóc elkészítése:
Összekeverjük a hozzávalókat, 30 percre hűtőbe tesszük a masszát, majd gombócokat formázunk belőle. Lobogó vízben megfőzzük. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor kiszedhetjük a gombócokat, majd őrölt mandulába forgatjuk őket. Mély tányérban tálaljuk a gombócokat és ráöntjük a hideg őszibarac- krémlevest.
Jó étvágyat!