Francia póré és burgonya-krémleves

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

4 főre

  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy póréhagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 1,5 dl Milli 20%-os főzőtejszín
  • 6 dl zöldségalaplé
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk, és forró, sós vízben félpuhára főzzük. A hagymát karikákra vágjuk, és egy serpenyőben vajon üvegesre pirítjuk. A burgonyát leszűrjük, majd átforgatjuk a lepirított hagymás alappal. Visszaöntjük az egészet a főzőlábosba, botmixerrel pürésítjük. Tejszínnel, majd alaplével felöntjük és lassan összeforraljuk kb. 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat!

Forrás: Chefparade Főzőiskola