Francia póré és burgonya-krémleves
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
4 főre
- 5 dkg vaj
- 1 nagy póréhagyma
- 40 dkg burgonya
- 1,5 dl Milli 20%-os főzőtejszín
- 6 dl zöldségalaplé
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A burgonyát megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk, és forró, sós vízben félpuhára főzzük. A hagymát karikákra vágjuk és egy serpenyőben vajon üvegesre pirítjuk. A burgonyát leszűrjük, majd átforgatjuk a lepirított hagymás alappal. Visszaöntjük az egészet a főző lábosba, botmixerrel pürésítjük. Tejszínnel, majd alaplével felöntjük és lassan összeforraljuk kb. 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat!
Forrás: Chefparade Főzőiskola