Fokhagyma-
krémleves

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 30 dkg vöröshagyma
  • 30 dkg fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg liszt
  • 3 dl Milli Főzőtejszín 20%
  • 3 db kifli
  • 2 dl fehérbor
  • 2 db pálpusztai sajt
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

A kockára vágott vöröshagymát megpároljuk a vajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

Finomra vágott petrezselyemmel hintjük meg, és pár perc után felöntjük a borral, valamint megszórjuk liszttel. Ha szükséges, vizet is adhatunk hozzá, és a levest gyöngyözve forraljuk addig, míg a hagymák teljesen szét nem főnek. Ezután a levest leturmixoljuk, és Milli Főzőtejszínnel dúsítjuk.

A kifliket felkarikázzuk, vajon megpirítjuk, fokhagymával ízesítjük, és sózzuk, borsozzuk. A sajtot felszeleteljük, és felváltva a kifli karikákkal nyársra húzzuk. A krémlevest ezzel a levesbetéttel tálaljuk.

Jó étvágyat!