Fokhagyma-
krémleves
Receptünkhöz használt Milli termék:




Hozzávalók
- 30 dkg vöröshagyma
- 30 dkg fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg liszt
- 3 dl Milli Főzőtejszín 20%
- 3 db kifli
- 2 dl fehérbor
- 2 db pálpusztai sajt
- őrölt szerecsendió
- só, bors
Elkészítés
A kockára vágott vöröshagymát megpároljuk a vajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Finomra vágott petrezselyemmel hintjük meg, és pár perc után felöntjük a borral, valamint megszórjuk liszttel. Ha szükséges, vizet is adhatunk hozzá, és a levest gyöngyözve forraljuk addig, míg a hagymák teljesen szét nem főnek. Ezután a levest leturmixoljuk és Milli Főzőtejszínnel dúsítjuk.
A kifliket felkarikázzuk, vajon megpirítjuk, fokhagymával ízesítjük és sózzuk, borsozzuk. A sajtot felszeleteljük és felváltva a kifli karikákkal nyársra húzzuk. A krémlevest ezzel a levesbetéttel tálaljuk.
Jó étvágyat!