Sárgarépás sertésborda

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 70 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 20 dkg sárgarépa
  • 8 dkg barnacukor
  • 2 dl rosé
  • 2,5 dl Milli Főzőtejszín 30%
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 dkg szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 80 dkg burgonya
  • só, bors

Elkészítés

A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, és összekeverjük a felkarikázott póréhagymával, a Milli Főzőtejszínnel, majd ízesítjük szerecsendióval, és sózzuk, borsozzuk. Ezután tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, és 200-220°C fokos sütőben megsütjük.

A karajt felszeleteljük, és kevés olajon kisütjük. Sütés közben mellétesszük a nagyobb darabokra vágott sárgarépát. A répára barnacukrot és aprított petrezselymet szórunk. Amikor a hús szépen megpirult, felöntjük a roséval, és addig főzzük, amíg a hússzeletek teljesen puhára párolódnak, illetve a mártás besűrűsödik.

A húst és a mártást a répával és a tejszínes burgonyakörettel tálaljuk.

Jó étvágyat!