Pernamói kacsapecsenye

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 2 db kacsamell filé
  • 20 dkg kacsamáj
  • 15 dkg császárhús
  • 15 dkg kukorica
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl sherry
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, olaj

A mártáshoz:

  • 3 dkg szárított erdei gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl konyak
  • 1 dl Milli Főzőtejszín 20%
  • só, bors

Elkészítés

A császárhúst felkockázzuk, majd pár csepp olajon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát, és a felkockázott kacsamájat, és pár percig pirítjuk. Ezután rászórjuk a kukoricát, és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, valamint zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk sherryvel.

A kacsamellek bőrét lefejtjük, a húst nyitott szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és fólia alatt lazítjuk. Ráadagoljuk a májas masszát, és szorosan feltekerjük. A roládokat kevés olajon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

A mártáshoz a vajat habzásig hevítjük. Pirítani kezdjük rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az erdei gombát. Mikor a gomba megpirult, meghintjük liszttel, és felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, petrezselymet adunk hozzá, és meglocsoljuk konyakkal.
A mártást végül tejszínnel dúsítjuk.

Jó étvágyat!