MÁRKATÖRTÉNET

Kérdezed, hogy mitől jóízű egy mosoly? A válasz egyszerű: a hétköznapoknak is lendületet adó finom falatoktól. Ezek feldobnak bármikor, és egyszerre táplálják testünket és lelkünket is – ahogyan azt a minőségi tejtermékeink teszik.

A Milli és a törődés kéz a kézben járnak: már évtizedek óta nyújtunk mindenki számára finom és tápláló tejtermékeket, amelyek az összes étkezést gazdagabbá teszik.

Akár egy ínycsiklandó krémtúróról, napindító tejitalokról és jegeskávéról, vagy a receptek lelkéről, a tejszínről van szó, a Milli garantáltan mosolyt csal az arcokra.

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy kiváló minőségű, egészséges és tápláló tejtermékeket biztosítsunk azoknak, akik a szeretetteljes gondoskodást fogalmát finom ételekre szeretnék lefordítani. A mai rohanó világban fontos érték az együtt töltött idő – ebben társ a Milli, nap mint nap.

„Milli. Egy jóízű mosoly”

Mindazokhoz, akik örömüket lelik a szeretteikről vagy az önmagukról való gondoskodásban. A reggelek könnyebben indulnak a Milli krémtúrók, tejitalok és kávék társaságában, a tejszínekkel gazdag ízvilágú, fenséges ételek készíthetőek, este pedig öröm összeülni, és a finom szendvicskrémek között válogatva megbeszélni, kinek hogyan telt a nap. Ahhoz, hogy a Milli-élményt valóban közössé tehessük, a klasszikus termékek mellett már laktóz- és cukormentes változatok is elérhetőek, a kefirekkel pedig vigyázhatsz belső egyensúlyodra.

A FENNTARTHATÓ BOLYGÓÉRT

Most és a következő generációk számára

A világ egyik legnagyobb és hazánk egyik legkedveltebb tejtermékgyártó vállalataként fontos számunkra, hogy jó útjon járjunk a fenntarthatóbb jövő felé. Ezért törekszünk arra, hogy a gyártás és csomagolás során óvjuk környezetünket a jelen és a jövő generációi számára, fogyasztóink örömére pedig még egészségesebb összetevőket használjunk fel.

Éppen ezért új fenntarthatósági célkitűzésekkel dolgozunk tovább három pillér mentén: szeretnénk hozzájárulni fogyasztóink az egészségesebb táplálkozásához, mindezt környezettudatos csomagolással és a klímánk megőrzése mellett.

Célunk, hogy 2025-re teljes mértékben átálljunk az újrahasznosítható csomagolóanyagokra. Itt sem tétlenkedtünk eddig, hiszen már 2021-ben leváltottuk a PET palackot az úgynevezett 100% rePET-re, ami az egyszerre újrahasznosított és újrahasznosítható palackokat jelöli. A rePET palack készítése során használt palackból olyan új palack készül, amely aztán a gyártási és fogyasztási körforgásba visszakerülve újra és újra felhasználható, így csökkenthető vele a bolygónk számára oly káros műanyagszennyezés mértéke.

Azonban nem csak a csomagoláson tartjuk rajta a szemünket, hiszen már a gyártás folyamán odafigyelünk arra, hogy minél inkább csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. Ebből kifolyólag 2023-ban a mátészalkai gyárunkban napelemparkot üzemeltünk be, aminek már most látható az eredménye: ez a villamosenergia felhasználásunk 20%-át fedezi, amivel éves szinten megközelítőleg 300 tonnával tudjuk csökkenteni a szén-dioxid kibocsátásunkat.

És ez még nem minden! A Millinél töretlenül fejlesztjük a termékeinket, hogy a fogyasztóink egyre egészségtudatosabban táplálkozhassanak. Köztudott, hogy minden nap érdemes tejterméket fogyasztani, mert fontos kalcium- és vitaminforrás, emellett a tej tele van a szervezet számára elengedhetetlen ásványi anyagokkal. A tejtermékek fogyasztása során fontos odafigyelni a megfelelő cukorbevitelre. Ez irányú fejlesztésünk első állomásaként már 2016-ban elkezdtük csökkenteni a Milli Krémtúrók cukortartalmát, majd 2018-ban bevezettük a 30%-kal kevesebb cukorral készített fitt termékeinket. Ezt követték 2022-ben a már 0% hozzáadott cukorral készült Milli Krémtúrók a polcokon, és ebbe a sorba állt be 2023-ban a szintén 0% hozzáadott cukorral készült Milli Jegeskávé is.

Emellett arra is ügyelünk, hogy termékeink összetevői 2025-re fenntartható mezőgazdasági forrásból származzanak. Ennek jegyében a Milli Kakaóhoz és a Milli Mogyoróízű Kakaóhoz már most Rainforest Alliance tanúsítvánnyal rendelkező kakaó használunk, hogy megóvjuk az esőerdők értékes ökoszisztémáját.

Ezen felül büszkék vagyunk rá, hogy a Magyar Élelmiszerbank platina fokozatú támogatói vagyunk, ezzel is szeretnénk hozzájárulni, hogy minél több kidobásra ítélt élelmiszert megmenthessünk.

Tarts velünk te is a fenntarthatóság felé egy jóízű mosollyal!

Fedezd fel
a Milli termékeket