Sajtos bundában sült csirkecombok

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 kg apró szemű burgonya
  • 20 dkg apró szemű vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • ½ csokor petrezselyem
  • 3 dl Milli Főzőtejszín 20%
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés

A csirkecombokat kettébontjuk, és a csont mellett bevagdaljuk. Sózzuk, majd bepanírozzuk, de a zsemlemorzsához előtte hozzákeverjük a reszelt parmezánt. A bepanírozott combokat bő olajban kisütjük.

A megtisztított burgonyát sós vízben félig megfőzzük, majd lehűtjük. A vöröshagymát, a burgonyát és ízlés szerint a fokhagymagerezdeket felváltva nyársra húzzuk.

A nyársakat először forró olajon lepirítjuk, majd 180°C fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

A mártáshoz 4-5 gerezd reszelt fokhagymát forró olajon kicsit megpirítunk. Hozzáadjuk a mustárt, a finomra vágott petrezselymet, valamint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük Milli Főzőtejszínnel, és az egészet alaposan átforraljuk. Ezt a mártást, és a burgonyanyársakat tálaljuk a csirkecombok mellé.

Jó étvágyat!