Hagymaleves cipóban

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • ½ liter tej
  • 1 dl száraz fehérbor
  • őrölt fehérbors
  • 1,5 dl Milli Főzőtejszín 20%
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 4 db cipó
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

A vöröshagymákat felszeleteljük, és habzásig hevült vajon megfuttatjuk. Sózzuk, és alaposan megpároljuk, majd fehér borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a fehérbort, és hagyjuk kiforrni. Kevés vizet adunk hozzá, és összeturmixoljuk.

Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, és újra felforraljuk. Felkarikázott póréhagymát teszünk a levesbe, illetve snidlinget aprítunk hozzá.

A félkilós cipók tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A cipó tetejére reszelt sajtot olvasztunk.

Tálaláskor a hagymalevest a kibelezetett cipóba merjük, és ráhelyezzük a sajtos cipótetőt.

Jó étvágyat!