Sajtos spätzle sült hagymával

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • ½ kg liszt
  • 6 db tojás
  • 4,5 dl Milli Főzőtejszín 20%
  • ½ liter étolaj
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg trappista sajt
  • só, bors

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a tojásokkal. A tésztát spätzle- vagy krumplinyomó segítségével forrásban lévő sós vízbe nyomjuk, megfőzzük, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát félig megpirítjuk, erre tesszük a főtt tésztát, ráreszeljük a sajtot, felöntjük a Milli Főzőtejszínnel, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A vöröshagymát felkarikázzuk, sózzuk, és lisztbe forgatjuk. Ezután forró olajban kisütjük.

A sajtos spätzle-t a sült hagymával tálaljuk.

Jó étvágyat!