Tejszínes málnaleves

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 70 dkg málna
  • 3 dl Milli Főzőtejszín 20%
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 4 dkg vaníliás cukor
  • 15 dkg kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • 5 dl tej

Elkészítés

A megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a citrom héját, majd a gyümölcsök levével meglocsoljuk. Az egészet felöntjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a Milli Főzőtejszínt és a tejet, majd felforraljuk. Ezután az egészet leturmixoljuk, és átszűrjük.

A levest a kiválogatott málnaszemekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!