Tejszínes szalonnás kelbimbóleves

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 40 dkg kelbimbó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ½ liter húsalaplé
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl Milli Főzőtejszín 20%
  • só, bors
  • őrölt köménymag

Elkészítés

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és a felaprított fokhagymát. Összepirítjuk, sózzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal.

Beletesszük a kelbimbót, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével.

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Kikeverjük kevés hideg vízzel, és ezzel sűrítjük a leves. A Milli Főzőtejszínhez merünk egy-két evőkanálnyit a forró léből, majd a leveshez adjuk, és alaposan kiforraljuk. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!