Cukkinis rakott krumpli tejszínes kelkáposztával

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • 5 db tojás
  • 40 dkg cukkini
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj
  • ½ fej kelkáposzta
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 2 dl Milli Főzőtejszín 20%
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • őrölt köménymag
  • francia petrezselyem
  • paradicsom a díszítéshez

Elkészítés

A burgonyát és két tojást megfőzünk. Vajból, tejből és lisztből besamel mártást készítünk, amit sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk. Beletesszük 3 tojás sárgáját, a fehérjét pedig kemény habbá verjük.

Nagyon kevés olívaolajon lepirítjuk a cukkinit, és enyhén lesózzuk. Karikára vágjuk a főtt burgonyát és a két tojást, majd a besamel mártáshoz adjuk, a tejföllel és a felkarikázott cukkinivel összekeverjük. A habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.

Kivajazunk egy tepsit, enyhén kimorzsázzuk, és a masszát beletöltjük. 160-180°C fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Eközben lepirítjuk a bacon szalonnát, rádobjuk a felvágott káposztát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, majd mikor kicsit összeesett, felöntjük tejszínnel, és 4-5 percig forraljuk.

Tálaláskor a rakott burgonya mellé halmozzuk a káposztát.

Jó étvágyat!