Lazacos tagliatelle

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 30 dkg lazacfilé
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl Milli Főzőtejszín 20%
  • 30 dkg tagliatelle
  • 1 db citrom
  • só, bors

Elkészítés

A tésztát sós, olajos vízben „al dente”, haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzzük.

A megtisztított lazacfilét felkockázzuk, és olívaolajon megsütjük. Sülés közben sózzuk, borsozzuk.

Amikor elkészült, félretesszük, és a visszamaradt zsíradékon pirítani kezdjük a feldarabolt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár perc után felöntjük 1 deci fehérborral, belecsavarjuk egy citrom levét, beleaprítjuk a petrezselymet, és hozzáöntjük a tejszínt. Ebbe a mártásba keverjük bele az előfőzött tagliatelle tésztát, felöntjük a maradék fehérborral, hozzáadjuk a pirított lazackockákat, és további 2-3 percig pirítjuk.

Citromcikkekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!