Szűzérmék dijoni mustáros szósszal

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

4 főre:

  • étolaj
  • 100 g póréhagyma
  • 500 g sertésszűz
  • 1 tk só
  • 0.3 ek őrölt fekete bors
  • 50 g vaj
  • 100 ml alaplé
  • 3 ek dijoni mustár
  • 150 ml Milli Főzőtejszín 30%
  • 25 ml frissen facsart citromlé
  • 25 g kristálycukor
  • 20 ml száraz fehérbor

Elkészítés

A sertésszüzekből szálirányra merőlegesen 1 cm-es szeleteket vágunk, sózzuk / borsozzuk. Kevés olaj és vaj keverékében, magas lángon kisütjük a szeleteket, több adagban. Lepirítjuk egészen addig, amíg barna törzskéreg nem keletkezik, majd kiszedjük a szeleteket és félrerakjuk.

Az imént használt serpenyőben a pecsenyezsírhoz hozzáadjuk a maradék vajat és megolvasztjuk. A finomra vágott hagymát puhára dinszteljük benne.

Hozzáöntjük az alaplevet, felfőzzük. Óvatosan, ügyelve a szaftos jelleg megtartására, hozzákanalazzuk a mustárt, majd a tejszínnel felöntjük és az egészet összefőzzük pár perc alatt. Cukorral, citromlével beállítjuk a harmonikus ízt.

Visszahelyezzük a hússzeleteket, összepároljuk a borral, míg a hús át nem veszi a szósz ízét, illetve puhára nem fő. Kóstolás után még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

Lábosba öntjük a tejet, és beledobjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. Közepes hőmérsékleten 5 percig forraljuk. Ekkor félrehúzzuk a tűzről és picit állni hagyjuk, hogy a fűszernövények átadják ízüket a tejnek. Ezután már el is távolíthatjuk a babérleveleket és kakukkfű ágakat.

Jó étvágyat!

Forrás: Chefparade Főzőiskola