New York cheesecake

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

4 főre

  • 150 g zabkeksz
  • 60 g vaj
  • 180 g krémsajt
  • 70 g porcukor
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 40 g Milli habtejszín
  • 40 g tejföl
  • 20 ml frissen facsart citromlé
  • 5 g burgonyakeményítő
  • csipet só

Elkészítés

Ledaráljuk a kekszet, majd egy tálban alaposan összegyúrjuk a szobahőmérsékletű vajjal. Ha van aprítónk, azzal szépen összedolgozhatjuk a kettőt.
A kapott tésztát egyenletesen elosztjuk a 20 cm-es formában és nedves kézzel vagy kanál hátuljával belenyomkodjuk úgy, hogy kis pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, csak alul-felül sütési funkcióval!
A krémhez minden hozzávalót belemérhetünk egy keverőtálba és jól kihabosítjuk. Mindezt az előkészített formába öntjük. A sütőedényt magas peremű tepsibe helyezzük, amibe vizet öntünk úgy, hogy a forma harmadáig érjen kb.
180C-ra előmelegített sütőbe tesszük, amit azonnal visszaveszünk 160 fokra és egy órán át sütjük. Akkor van készen, amikor kívülről már picit megemelkedett, és láthatóan összeállt, belülről viszont még lazán rezeg, ha megmozgatjuk. Teljesen kihűtjük és hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Forrás: Chefparade Főzőiskola