Csokoládé mousse

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

6-8 pohárhoz

  • 2,5 dl 3,5%-os tej
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • ½ vaníliarúd
  • 35 dkg étcsokoládé (min. 60%)
  • 2,5 dl Milli habtejszín
  • Cointreau narancs-likőr (20ml – ízlés szerint)

Elkészítés

A tejet feltesszük a tűzre. A vaníliarudat vágjuk félbe, és kaparjuk ki a magját. Adjuk a tejhez, jól keverjük el. Forráspontig melegítsük. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral. A forráspontig melegített tejjel leöntjük a tojásokat, megkavarjuk, majd visszaöntjük az edénybe, amiben a tej volt. 5 másodpercre visszatesszük a tűzre, majd gyorsan újra egy másik tiszta üvegtálba öntjük át – így a tojásokat hőkezeljük. A még meleg keveréket óvatosan, fokozatosan a csokoládéra öntjük és homogénre keverjük. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a narancslikőrt a csokihoz. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Üvegpoharakba töltjük és több órára hűtőbe tesszük, hogy elnyerje „hab” állagát.

Jó étvágyat!

Forrás: Chefparade Főzőiskola