Vaníliás málnahab

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 5 dkg reszelt mandula
  • 1 doboz mascarpone sajt
  • 15 dkg vaníliás cukor
  • 1 db vanília rúd
  • 40 dkg málna
  • 2,5 dl Milli Habtejszín 30%

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 5 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük. Beleöntjük a tojássárgákat, és 10 dkg kristálycukorral tovább keverjük. Citrom- és narancshéjat keverünk hozzá. Beleszórjuk a lisztet és a kakaóport, valamin egy evőkanálnyi olvasztott vajat, és óvatosan elkeverjük. Hozzáadjuk a szeletelt mandulát, és fóliával bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített, 180°C fokos sütőben készre sütjük. A mascarponét 10 dkg vaníliás cukorral, citrom- és narancshéjjal simára keverjük. Ízesítjük egy vanília rúd belsejével. Apránként hozzáadunk 30 dkg málnát. A tejszínből vaníliás cukorral habot verünk, ezzel lazítjuk a krémet. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Tálaláskor egy pohárba teszünk a maradék málnából egy keveset, erre tesszük a málnahabot, majd a felkockázott kakaós piskótából is egy adagot. Így rétegezzük, amíg a pohár megtelik. A tetejére tejszínhabot teszünk, mentalevéllel díszítjük.

Jó étvágyat!