Vaníliás málnahab
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 5 dkg reszelt mandula
- 1 doboz mascarpone sajt
- 15 dkg vaníliás cukor
- 1 db vanília rúd
- 40 dkg málna
- 2,5 dl Milli Habtejszín 30%
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 5 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük. Beleöntjük a tojássárgákat és 10 dkg kristálycukorral tovább keverjük. Citrom- és narancshéjat keverünk hozzá. Beleszórjuk a lisztet és a kakaóport, valamint egy evőkanálnyi olvasztott vajat és óvatosan elkeverjük. Hozzáadjuk a szeletelt mandulát és fóliával bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített, 180°C fokos sütőben készre sütjük. A mascarponét 10 dkg vaníliás cukorral, citrom- és narancshéjjal simára keverjük. Ízesítjük egy vaníliarúd belsejével. Apránként hozzáadunk 30 dkg málnát. A tejszínből vaníliás cukorral habot verünk, ezzel lazítjuk a krémet. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Tálaláskor egy pohárba teszünk a maradék málnából egy keveset, erre tesszük a málnahabot, majd a felkockázott kakaós piskótából is egy adagot. Így rétegezzük, amíg a pohár megtelik. A tetejére tejszínhabot teszünk, mentalevéllel díszítjük.
Jó étvágyat!