Créme brulée
Receptünkhöz használt Milli termék:



Hozzávalók
4 főre
- 3 tojássárgája
- 30 g porcukor
- 200 ml Milli Habtejszín 30%
- 0.5 vaníliarúd
- narancsvirágvíz
- Dekoráció:
- 10 g kristálycukor
Elkészítés
Egy tálban világosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. Hozzáadjuk a tejszínt és a vaníliarúdból kikapart magocskákat, majd kézi habverővel jól kikeverjük. Pár csepp narancsvirágvízzel tesszük különlegessé.
A keveréket szufléformákba öntjük, majd a tálkákat egy nagyobb tepsibe tesszük, vizet öntünk alájuk – a tálkák feléig érjen a víz –, így azok egyenletes hőben / gőzben sülnek meg.
Óvatosan 150 fokos meleg sütőbe toljuk, alul-felül sütő funkcióra állítjuk és addig sütjük, amíg a szélén már nem szilárd a massza, de a közepe még rezgős – kb. 40 perc.
Ekkor kivesszük az egészet a sütőből, majd a tálakat a vízfürdőből is és hagyjuk hűlni (Ez két órát is igénybe vehet.)
Tálalás előtt megszórjuk a tetejüket kristálycukorral és grillezős sütőben öt perc alatt rákaramellizáljuk a cukrot. Esetleg, ha van szakácsfáklyánk, akkor azzal egyenként óvatosan ráolvasztjuk a cukrot a créme brulée tetejére.
Jó étvágyat!
Forrás: Chefparade Főzőiskola