Créme brulée

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

4 főre

  • 3 tojássárgája
  • 30 g porcukor
  • 200 ml Milli tejszín
  • 0.5 vaníliarúd
  • narancsvirágvíz
  • Dekoráció:
  • 10 g kristálycukor

Elkészítés

Egy tálban világosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. Hozzáadjuk a tejszínt és a vaníliarúdból kikapart magocskákat, majd kézi habverővel jól kikeverjük. Pár csepp narancsvirágvízzel tesszük különlegessé.
A keveréket szufléformákba öntjük, majd a tálkákat egy nagyobb tepsibe tesszük, vizet öntünk alájuk – a tálkák feléig érjen a víz-, így azok egyenletes hőben/ gőzben sülnek meg.
Óvatosan 150 fokos meleg sütőbe toljuk, alul-felül sütő funkcióra állítjuk, és addig sütjük, amíg a szélén már nem szilárd a massza, de a közepe még rezgős – kb. 40 perc.
Ekkor kivesszük az egészet a sütőből, majd a tálakat a vízfürdőből is, és hagyjuk hűlni (Ez két órát is igénybe vehet.)
Tálalás előtt megszórjuk a tetejüket kristálycukorral, és grillezős sütőben öt perc alatt rákaramellizáljuk a cukrot. Esetleg, ha van szakácsfáklyánk, akkor azzal egyenként óvatosan ráolvasztjuk a cukrot a créme brulée tetejére.

Jó étvágyat!

Forrás: Chefparade Főzőiskola