Tejszínes meggytorta
Receptünkhöz használt Milli termék:




Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 4 db tojás
- 10 dkg vaj
- 1 db citrom
- 70 dkg magozott meggy
- kevés rum
- 1 dl Milli Habtejszín 30%
Elkészítés
A lisztet kevés cukorral, a vajjal, 2 tojás sárgájával, a citrom reszelt héjával és kevés rummal összegyúrjuk, majd a tésztát fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, tortaformába tesszük, nehezéknek szárazbabot szórunk rá és 200°C fokos előmelegített sütőben elősütjük.
A meggyet 10 dkg kristálycukorral és kevés vízzel addig pároljuk, ameddig levének nagy része el nem fő. Ezt a tölteléket tesszük az elősütött omlós tésztára. 2 tojássárgáját 5 dkg kristálycukorral felhabosítunk és állandó kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a habtejszínt.
Ezután óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ezt a masszát a meggytöltelék tetejére öntjük, majd a tortát a 180°C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!