Ricotta torta málnával

Receptünkhöz használt Milli termék:


Hozzávalók

  • 35 dkg mézes puszedli
  • 15 dkg vaj
  • 40 dkg ricotta
  • 5 lap zselatin
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db lime
  • 1-2 doboz málna
  • 4 dl Milli Habtejszín 30%
  • 4 db kiwi

Elkészítés

A puszedlit kézzel nagyobb darabokra morzsoljuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A masszát egyenletesen tortaformába nyomkodjuk, és hűtőbe helyezzük.

A zselatinlapokat meleg vízben felolvasztjuk. A hideg tejszínt 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A ricottához hozzáreszeljük a lime-ok héját, majd hozzáadjuk a kifacsart levét is, és egy habverővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék porcukrot és a feloldott zselatint, majd lazán beledolgozzuk a tejszínhabot.

A krém felét a megdermedt tortalapra kenjük, majd belenyomkodjuk a málnákat (egy maroknyit félreteszünk a díszítéshez), és rákenjük a maradék krémet.

A félretett málnát a tetejére szórjuk, gyengéden belenyomkodjuk, és hűtőben legalább 2-3 órát dermesztjük.
Friss gyümölccsel – például kiwivel – tálaljuk.

Jó étvágyat!