Ricotta torta málnával
Receptünkhöz használt Milli termék:
Hozzávalók
- 35 dkg mézes puszedli
- 15 dkg vaj
- 40 dkg ricotta
- 5 lap zselatin
- 30 dkg porcukor
- 2 db lime
- 1-2 doboz málna
- 4 dl Milli Habtejszín 30%
- 4 db kiwi
Elkészítés
A puszedlit kézzel nagyobb darabokra morzsoljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. A masszát egyenletesen tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe helyezzük.
A zselatinlapokat meleg vízben felolvasztjuk. A hideg tejszínt 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A ricottához hozzáreszeljük a lime-ok héját, majd hozzáadjuk a kifacsart levét is és egy habverővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék porcukrot és a feloldott zselatint, majd lazán beledolgozzuk a tejszínhabot.
A krém felét a megdermedt tortalapra kenjük, majd belenyomkodjuk a málnákat (egy maroknyit félreteszünk a díszítéshez) és rákenjük a maradék krémet.
A félretett málnát a tetejére szórjuk, gyengéden belenyomkodjuk és hűtőben legalább 2-3 órát dermesztjük.
Friss gyümölccsel – például kiwivel – tálaljuk.
Jó étvágyat!