Hagymaleves cipóban
Receptünkhöz használt Milli termék:

Hozzávalók
- 3 fej vöröshagyma
 - 15 dkg vaj
 - 15 dkg liszt
 - ½ liter tej
 - 1 dl száraz fehérbor
 - só
 - őrölt fehérbors
 - 1,5 dl Milli Főzőtejszín 20%
 - 1 szál póréhagyma
 - 1 csokor snidling
 - 4 db cipó
 - 10 dkg sajt
 
Elkészítés
A vöröshagymákat felszeleteljük és habzásig hevült vajon megfuttatjuk. Sózzuk és alaposan megpároljuk, majd fehérborssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a fehérbort és hagyjuk kiforrni. Kevés vizet adunk hozzá és összeturmixoljuk.
Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt. Visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk. Felkarikázott póréhagymát teszünk a levesbe, illetve snidlinget aprítunk hozzá.
A félkilós cipók tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A cipó tetejére reszelt sajtot olvasztunk.
Tálaláskor a hagymalevest a kibelezett cipóba merjük, és ráhelyezzük a sajtos cipótetőt.
Jó étvágyat!
					



























































