Érdekesség
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

A krémtúró története

A kóstolástól a gyártásig

A Krémtúró története egészen a 60-as évek végéig nyúlik vissza. Az akkori állami Hajdú Megyei Tejipari Vállalat vezérigazgatója külföldön kóstolt egy édes túrókrémet, melyet nagyon finomnak talált. Itthon annak mintájára kezdtek neki Debrecenben a termék kifejlesztésének: édes túrót kevertek mazsolával és vaníliával. Ekkor született meg a finom túrókrém, melynek a Krémtúró nevet adták.

Kézműves krémtúró

A termék gyártása – a mai napig is legnépszerűbb vanílás és vaníliás-mazsolás ízekkel – manufakturális körülmények között kezdődött, és hosszú ideig hagyományos túróból készült. Akkoriban nem volt utóhőkezelés (biztonsági hőkezelés), így csak 3-4 napos szavatossági idővel rendelkezett, ami akkor még így is nagyon jó eredménynek számított, hisz a pasztőrözött tejeknek is csak 1 nap volt akkor a minőség megőrzési ideje, a mai 9 nappal szemben.

Lassú, de biztos felemelkedés

A termék lassan indult be a magyar piacon, és lassú felemelkedési fázist ért meg. Évről-évre lassan, de fokozatosan növekedett és „adta el önmagát”, hisz akkor nem volt reklám, vagy más eszköz, mely a termékbevezetést és annak ismertségét, kipróbálását támogatta volna. Indulás után egy évvel napi 200 kg terméket gyártott az üzem, ami akkor jónak számított, de ma már több, mint 5000 kg készül naponta. A 70-es években újabb ízesítésekkel bővült a portfolió, a citromos és banános ízek kerültek bevezetésre a növekvő fogyasztói igényeknek kielégítése céljából.

Új technológiák, új receptúra

A Krémtúró mai receptúráját és minőségét hosszú évek kísérletezésével, fejlesztésével érte el, melyet a technológia fejlődése (utóhőkezelés), az alapanyag minőségének nagymértékű javulása és európai szintre való emelkedése, a csomagológépek fejlesztése, és sok más tényező nagyban elősegítette.

1992 környékén további izgalmas ízvariánsok (áfonyás, csokoládés, málnás, sárgadinnyés) követték a már meglévőket, de sajnos azok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, így gyártásuk hamarosan megszűnt, és újra csak a két már jól bevált alap ízt (vaníliás és vaníliás-mazsolás) találhatták meg a polcokon a fogyasztók.

Új tulajdonosok, ugyanaz a Krémtúró

Az ezredforduló változást hozott a cég életébe, amikor is a Nutricia Dairy Drinks Group holland cég felvásárolta a Hajdútej Tejipari Rt.-t, mely 2001-től Nutricia Termelőház Rt.-ként folytatta működését, jelenleg pedig FrieslandCampina Hungária Zrt.-ként van bejegyezve. A Krémtúró gyártása racionalizálási okokból először Nagybánhegyesre, majd 2007-ben Debrecenbe lett áthelyezve.
A Debreceni Túróüzemben a tradíciók megőrzése mellett nagyszabású fejlesztés indult el, és nemcsak új ízek jelentek meg (kekszes, banános, karamellás, marcipános), de új kiszerelések is (180g-os XXL) napvilágot láttak.

2014-ben a Krémtúró gyártása a FrieslandCampina Hungária Zrt mátészalkai tejüzemébe került áthelyezésre, ahol az óta is töretlen lendülettel és minőségben gyártják az ország egyik méltán legkedveltebb desszert termékét.

Hihetetlennek tűnő szám

A termék olyannyira nagy siker hazánkban, hogy évente kb. 20.000.000 darabot vásárolnak belőle.



Termékeink
recept
25 p
egyszerű
Citromfüves rebarbara-krémleves
recept
30 p
egyszerű
Fokhagymakrémleves
recept
30 p
egyszerű
Hagymaleves cipóban
recept
45 p
haladó
Hideg cseresznyeleves citromhabbal
recept
20 p
haladó
Hideg eper-krémleves
vodkás tejszínhabbal
recept
30 p
egyszerű
Tejszínes málnaleves
recept
35 p
haladó
Tejszínes szalonnás kelbimbóleves
recept
20-30 p
egyszerű
Francia póré és burgonyakrémleves
recept
30 p
egyszerű
Hideg tejszínes málnakrémleves
recept
60 p
bonyolult
Cukkinis rakott krumpli
tejszínes kelkáposztával
recept
45 p
egyszerű
Csirkemell filé
narancsos édesköményágyon
recept
40 p
egyszerű
Fogas bundában sütve
ananásszal és sáfránymártással
recept
60 p
egyszerű
Jércemell gyömbéres spárgamártásban,
pirított burgonyával
recept
45 p
haladó
Langusztafarok vadrizspiláffal
tabasco-s krémmártásban
recept
40 p
egyszerű
Lazacos tagliatelle
recept
45 p
haladó
Lazacrizottó zöldspárgával
recept
75 p
haladó
Lotharingiai quiche
recept
75 p
haladó
Őzgerinc
erdei gombás metélttel
recept
80 p
haladó
Pernamói kacsapecsenye
tejszínes erdei gombamártással
recept
65 p
haladó
Sajtos bundában sült csirkecombok
burgonyanyárssal és mustármártással
recept
35 p
haladó
Sajtos spätzle
sült hagymával
recept
60 p
haladó
Sárgarépás sertésborda
tejszínes burgonyával
recept
45 p
haladó
Tárkonyos mézes cikóriás
fogas szelet
recept
45 p
haladó
Zöldséges pisztrángfilé
tokaji sabayonnal sütve
recept
150 p
egyszerű
Burgonya gratin
recept
30 p
egyszerű
Szűzérmék
dijoni mustáros szósszal
recept
25 p
egyszerű
Banános tiramisu
recept
45 p
haladó
Citrompuding szedermártással
recept
10 p
egyszerű
Eper shake
recept
75 p
haladó
Hokkaido kalács
recept
25 p
egyszerű
Mascarponehab
eperöntettel és friss bazsalikommal
recept
35 p
haladó
Panna Cotta
naranccsal és szőlővel
recept
40 p
haladó
Ricotta torta gyümölccsel
recept
30 p
egyszerű
Sült banán eperhabbal
recept
30 p
haladó
Szirupos eperfalatok
citromos krémsajttal
recept
70 p
haladó
Tejszínes meggytorta
recept
35 p
haladó
Vaníliás málnahab
recept
30 p
haladó
Csokoládé mousse
recept
60 p
egyszerű
New York cheesecake
recept
50 p
egyszerű
Créme brulée

Márkatörténet

A Milli a magyar tejtermék piacon olyan jól bevezetett, ismert márkaként van jelen, amely a legtöbb tejtermék kategóriát átöleli: a tejszínen, joghurtitalon, vajkrémen vagy kefiren át egészen az ínycsiklandó desszertekig.