A Milli világa
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Környezeti politika

A FrieslandCampina Hungária Zrt. fő törekvése, hogy Magyarországon vezető pozíciót töltsön be az egészséges és magas minőségű tejtermékek értékesítése és forgalmazása területén, azzal az átfogó céllal együtt, hogy a környezetet minél kevésbé terhelje.

A Társaság vezetése tudatában van annak, hogy hosszú távú céljai eléréséhez a környezettudatos magatartás kialakítása és fejlesztése alapvető követelményt jelent. A versenyképesség megőrzése, további javítása érdekében összhangot teremt gazdasági és környezetvédelmi tevékenységei között.
A FrieslandCampina Hungária Zrt. megtesz mindent a vonatkozó környezetvédelmi jogszabályoknak való megfelelés és a környezetszennyezés megelőzése érdekében. A számunkra munkát végző szervezeteknél törekszünk a környezeti szempontok erősítésére.

Alapvető, hosszú távú környezeti céljaink a következők:

  • A vállalat környezetében élő lakossággal megfelelő kapcsolat kialakítása, szempontjaik lehetőségekhez mérten történő figyelembe vétele / tevékenységünkkel ne zavarjuk a lakosságot
  • Az energiaforrások és a vízbázis takarékos felhasználása.
  • Üzemvitelünk biztonságát folyamatosan növeljük, hogy megelőzzük a havária eseteket.
  • Munkatársaink szakmai és környezetvédelmi ismereteinek fejlesztése fontos szerepet játszik a környezetvédelmi szemléletmód meghonosításában, ezért törekszünk az ez irányú fejlődésük elősegítésére.
  • Részt vállalunk a hazai környezetvédelmi törvényalkotási-véleményezési folyamatban.
  • Különös figyelmet fordítunk a környezetvédelemmel, illetve a környezetközpontú irányítással kapcsolatos információáramlás megszervezésére, a hatóságok és a közvélemény tájékoztatására szolgáló rendszerek hatékony működtetésére.
  • Partnereink (pl. külső vállalkozók) bevonása
  • A vonatkozó környezeti tényezők védelme, a környezeti hatások csökkentése

Törekvéseink megvalósítása érdekében céljainkat időszakosan kitűzzük, és cselekvési programokat állítunk össze a megvalósítás támogatására.

A Társaság vezetése elkötelezetten támogatja Környezeti Politikájának megvalósítását, biztosítja a szükséges erőforrásokat, a környezetgazdálkodás jogi és egyéb előírások teljesítése mellett környezetvédelmi tevékenységét folyamatosan továbbfejleszti a vállalati FOOUS SHE munkabiztonsági és környezetirányítási rendszer segítségével.



Márkatörténet

A Milli a magyar tejtermék piacon olyan jól bevezetett, ismert márkaként van jelen, amely a legtöbb tejtermék kategóriát átöleli: a tejszínen, joghurtitalon, vajkrémen vagy kefiren át egészen az ínycsiklandó desszertekig.

tudtad-e?
...hogy a magyarok évente több, mint 27 millió darab Krémtúrót esznek?
tudtad-e?
...hogy a Krémtúró népszerűsége töretlen a ’60-as évek óta?
tudtad-e?
...hogy a Milli Vaníliás Krémtúró palacsinta tölteléknek is kiváló?
tudtad-e?
...hogy egy kis doboznyi Milli vaníliás krémtúró 3,1 dl tejet* tartalmaz?
* 90g termékhez felhasznált tejmennyiség
tudtad-e?
...hogy a ‘60-as években csupán 3-4 napos volt a krémtúrók szavatossági ideje?
tudtad-e?
...hogy a kefir szó a török “keif” szóból ered, melynek jelentése kellemes, élvezetes?
tudtad-e?
...hogy a Janga a Kaukázus egyik hegycsúcsa?
tudtad-e?
...hogy egy kiadós reggeli fedezi a napi energia- és tápanyagszükséglet 30%-át?
tudtad-e?
...hogy napi két deciliter tej fedezi a napi ajánlott kalciummennyiség és B12-vitamin 30%-át?
tudtad-e?
...hogy a legenda szerint a “kefirmagvakat” Mohamed próféta adományozta a Kaukázusban élő hívő embereknek?
tudtad-e?
...hogy a könnyebb habbá verhetőség érdekében a habtejszínt felhasználás előtt 12 órán keresztül javasolt hűteni 1-5°C-on?
tudtad-e?
...hogy a túró a friss sajtok közé sorolt termék?
tudtad-e?
...hogy sűríteni nem csak liszttel lehet? Keverj el tojássárgáját light tejszínnel, és ezzel habard be a fogást! Ugyanolyan krémes lesz az ételed.
tudtad-e?
...hogy a tejszín számos koktél és jégkrém alapanyaga?
tudtad-e?
...hogy átlagban 6 liter tejből készül 1 kg túró?
tudtad-e?
...hogy a zsírszázalék a legfőbb különbség a főző és a habtejszín között? A főzőtejszín esetében 20%, míg a habtejszínnél minimum 30%.
tudtad-e?
...hogy a ‘60-as években napi 200 kg Krémtúrót gyártottak, ma pedig már napi több mint 13.000 kg készül?
tudtad-e?
...hogy a magyarok évente több, mint 27 millió darab Krémtúrót esznek?