Tejszínes
szalonnás
kelbimbóleves
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180
Hozzávalók
40 dkg kelbimbó
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
½ liter húsalaplé
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl Milli Főzőtejszín 20%
só, bors
őrölt köménymag
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és a felaprított fokhagymát. Összepirítjuk, sózzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal.

Beletesszük a kelbimbót, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével.

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Kikeverjük kevés hideg vízzel, és ezzel sűrítjük a leves. A Milli Főzőtejszínhez merünk egy-két evőkanálnyit a forró léből, majd a leveshez adjuk, és alaposan kiforraljuk. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20% 200ml