Hideg tejszínes
málnakrémleves
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
4 főre
400 g málna
150 ml Milli tejszín
50 ml víz
25 g kristálycukor
1 kg zúzott jég
➔ Redukció:
100 ml száraz vörösbor
0.5 ek őrölt fahéj
8 szegfűszeg
1 csipet só
100 ml víz
25 g kristálycukor
➔ Díszítés:
60 g málna
100 ml habtejszín
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
Redukciót készítünk a vörösborból, vízből, a szegfűszegből, a fahéjból, cukor, sóból amit a felére beforralunk (min 10 perc). Ha ez megvan, az egészet a zúzott jégre szűrjük és félretesszük.

A levesalap málna adagját vízbe téve cukrozzuk és negyedóra alatt felfőzzük. Ha kész, félrehúzzuk a tűzről, tejszínnel felöntjük, majd hozzáadjuk a hideg redukciót és az egészet leturmixoljuk.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk, majd fogyasztáskor egy kanál tejszínhabbal, és pár szem friss málnával díszíthetjük.

Jó étvágyat!


Forrás: Chefparade Főzőiskola

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20%
200ml
Bővebben »

Milli Habtejszín 35%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek