Hideg
eper-krémleves
vodkás
tejszínhabbal
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
80 dkg eper
1 db citrom
6 dl Milli Tejszín 30%
2 dl tej
kristálycukor
vodka
szegfűszeg
fahéj
szegfűbors
menta
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
Kevés forrásban lévő vízbe szegfűborsot, egész fahéjat, szegfűszeget és 3-4 citromkarikát teszünk. Tovább forraljuk 8-10 percig, majd átszűrjük, és megfőzzük benne az epret. Pár csepp citromlével és kevés kristálycukorral ízesítjük.

A levest leturmixoljuk, és felöntjük 2 dl tejjel és 4 dl Milli Főzőtejszínnel. Az egészet összeforraljuk.

A maradék tejszínből és pár csepp vodkából kemény habot verünk. A levest tejszínhab rózsákkal tálaljuk, és mentával díszítjük.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30%
500ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30% 500ml