Hideg
cseresznyeleves
citromhabbal
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
12 dkg cukor
50 dkg magozott cseresznye
2 evőkanál keményítő
2 dl Milli Főzőtejszín 20%
citromlé
3 evőkanál méz
2 db tojás
1 evőkanál kristálycukor
2 db citrom
1 csokor citromfű
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
Egy liter vizet felforralunk a 12 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a magozott cseresznyét. Két evőkanál keményítőt vízzel kikeverünk, ezzel sűrítjük a levest. Hozzáöntjük a Milli Főzőtejszínt, ezzel dúsítjuk. Pár csepp citromlével pikánssá tesszük, és hozzáadjuk a mézet. Tálalásig hűlni hagyjuk.

A citromhabhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kevés cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját, és kevés apróra vágott citromfüvet szórunk bele.

Enyhén cukrozott, gyöngyözve forró vízbe egy evőkanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk, és néhány perc alatt kifőzzük. Tálaláskor tesszük a levesbe.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20% 200ml