Hagymaleves
cipóban
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180
Hozzávalók
3 fej vöröshagyma
15 dkg vaj
15 dkg liszt
½ liter tej
1 dl száraz fehérbor

őrölt fehérbors
1,5 dl Milli Főzőtejszín 20%
1 szál póréhagyma
1 csokor snidling
4 db cipó
10 dkg sajt
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A vöröshagymákat felszeleteljük, és habzásig hevült vajon megfuttatjuk. Sózzuk, és alaposan megpároljuk, majd fehér borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a fehérbort, és hagyjuk kiforrni. Kevés vizet adunk hozzá, és összeturmixoljuk.

Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, és újra felforraljuk. Felkarikázott póréhagymát teszünk a levesbe, illetve snidlinget aprítunk hozzá.

A félkilós cipók tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A cipó tetejére reszelt sajtot olvasztunk.

Tálaláskor a hagymalevest a kibelezetett cipóba merjük, és ráhelyezzük a sajtos cipótetőt.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20% 200ml