Tárkonyos
mézes cikóriás
fogas szelet
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
8 db cikória
60 dkg fogas
5 dkg vaj
5 dkg liszt
3 dl tej
2 dl Milli Főzőtejszín 20%
1 db tojás
0,5 dl olívaolaj
5 dkg füstölt sajt
5 dkg trappista sajt
10 dkg méz
0,5 dl tárkonyecet
szerecsendió
só, bors
½ csokor friss kapor
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A hosszában kettévágott, torzsájától megszabadított cikóriákat néhány percre sós, forrásban lévő vízbe helyezzük.

A bőrétől megtisztított fogast nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és pár csepp olajon mindkét oldalát megpirítjuk.

A vajat habzásig hevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, majd belekeverjük a tejszínt és a tojást. A mézet felmelegítjük, és a tárkonyecettel elkeverjük.

Egy hőálló tálat vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a forrázott cikórialeveleket. Megöntözzük a mézes öntettel, majd ráhelyezzük a fogas szeleteket, és az egészet meglocsoljuk a mártással. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és sütőbe helyezzük. 200-220°C fokon, 5-10 perc alatt készre sütjük.

Friss kaporral megszórva, citromcikkekkel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20% 200ml