Szűzérmék
dijoni mustáros szósszal
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
4 főre
étolaj
100 g póréhagyma
500 g sertésszűz
1 tk só
0.3 ek őrölt fekete bors
50 g vaj
100 ml alaplé
3 ek dijoni mustár
150 ml Milli Tejszín 30%
25 ml frissen facsart citromlé
25 g kristálycukor
20 ml száraz fehérbor
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A sertésszüzekből szálirányra merőlegesen 1 cm-es szeleteket vágunk, sózzuk / borsozzuk. Kevés olaj és vaj keverékében, magas lángon kisütjük a szeleteket, több adagban. Lepirítjuk egészen addig, amíg barna törzskéreg nem keletkezik, majd kiszedjük a szeleteket és félrerakjuk.

Az imént használt serpenyőben a pecsenyezsírhoz hozzáadjuk a maradék vajat és megolvasztjuk. A finomra vágott hagymát puhára dinszteljük benne.

Hozzáöntjük az alaplevet, felfőzzük. Óvatosan, ügyelve a szaftos jelleg megtartására, hozzákanalazzuk a mustárt, majd a tejszínnel felöntjük és az egészet összefőzzük pár perc alatt. Cukorral, citromlével beállítjuk a harmonikus ízt.

Visszahelyezzük a hússzeleteket, összepároljuk a borral, míg a hús át nem veszi a szósz ízét, illetve puhára nem fő. Kóstolás után még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

Lábosba öntjük a tejet, és beledobjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. Közepes hőmérsékleten 5 percig forraljuk. Ekkor félrehúzzuk a tűzről és picit állni hagyjuk, hogy a fűszernövények átadják ízüket a tejnek. Ezután már el is távolíthatjuk a babérleveleket és kakukkfű ágakat.


Jó étvágyat!


Forrás: Chefparade Főzőiskola

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30%
500ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30% 500ml