A sertésszüzekből szálirányra merőlegesen 1 cm-es szeleteket vágunk, sózzuk / borsozzuk. Kevés olaj és vaj keverékében, magas lángon kisütjük a szeleteket, több adagban. Lepirítjuk egészen addig, amíg barna törzskéreg nem keletkezik, majd kiszedjük a szeleteket és félrerakjuk.
Az imént használt serpenyőben a pecsenyezsírhoz hozzáadjuk a maradék vajat és megolvasztjuk. A finomra vágott hagymát puhára dinszteljük benne.
Hozzáöntjük az alaplevet, felfőzzük. Óvatosan, ügyelve a szaftos jelleg megtartására, hozzákanalazzuk a mustárt, majd a tejszínnel felöntjük és az egészet összefőzzük pár perc alatt. Cukorral, citromlével beállítjuk a harmonikus ízt.
Visszahelyezzük a hússzeleteket, összepároljuk a borral, míg a hús át nem veszi a szósz ízét, illetve puhára nem fő. Kóstolás után még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Lábosba öntjük a tejet, és beledobjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. Közepes hőmérsékleten 5 percig forraljuk. Ekkor félrehúzzuk a tűzről és picit állni hagyjuk, hogy a fűszernövények átadják ízüket a tejnek. Ezután már el is távolíthatjuk a babérleveleket és kakukkfű ágakat.
Jó étvágyat!
Forrás: Chefparade Főzőiskola