Pernamói
kacsapecsenye
tejszínes erdei
gombamártással
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180
Hozzávalók
2 db kacsamell filé
20 dkg kacsamáj
15 dkg császárhús
15 dkg kukorica
15 dkg zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
1,5 dl sherry
1 csokor petrezselyem
só, bors, olaj
 
A mártáshoz:
3 dkg szárított erdei gomba
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
1,5 dl tej
1 dl konyak
1 dl Milli Főzőtejszín 20%
só, bors
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A császárhúst felkockázzuk, majd pár csepp olajon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát, és a felkockázott kacsamájat, és pár percig pirítjuk. Ezután rászórjuk a kukoricát, és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, valamint zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk sherryvel.

A kacsamellek bőrét lefejtjük, a húst nyitott szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és fólia alatt lazítjuk. Ráadagoljuk a májas masszát, és szorosan feltekerjük. A roládokat kevés olajon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

A mártáshoz a vajat habzásig hevítjük. Pirítani kezdjük rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az erdei gombát. Mikor a gomba megpirult, meghintjük liszttel, és felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, petrezselymet adunk hozzá, és meglocsoljuk konyakkal.
A mártást végül tejszínnel dúsítjuk.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20% 200ml