Őzgerinc
erdei gombás
metélttel
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
80 dkg őzgerinc filé
10 dkg vargánya
15 dkg erdei csiperke
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg vaj
0,5 dl olaj
2 db tojás
10 dkg liszt
1,5 dl tej
2 dl Milli Főzőtejszín 20%
2-3 szál friss rozmaring
só, bors, bazsalikom
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A csontnélküli őzgerincet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kérgesre sütjük. Rozmaringgal fűszerezzük, majd az egészet 190°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.

Az erdei csiperkét nagyobb cikkekre vágjuk, és habzásig hevített vajon előpirítjuk. Hozzáadjuk a szintén feldarabolt vargányát, majd sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a levük el nem fő. Finomra vágott bazsalikomlevéllel meghintjük, átforgatjuk, majd felöntjük tejszínnel. Pár másodpercig forraljuk.

A tojásokból, lisztből, tejből, valamint ásványvízből csipetnyi sóval palacsintatésztát keverünk. Személyenként kettő palacsintát készítünk, amelyeket metéltre vágunk, és a gombaraguba forgatunk. Miután áthevült, az őzgerincszeletekkel tálaljuk, és reszelt parmezánnal meghintjük.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20% 200ml