Langusztafarok
vadrizspiláffal
tabasco-s
krémmártásban
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
4 db langusztafarok
25 dkg basmati rizs
12 dkg vadrizs
1-1 db tricolor kaliforniai paprika
10 dkg vaj
1 dl brandy
1 csokor petrezselyem
1 dl olívaolaj
½ fej fokhagyma
6 dl Milli Tejszín 30%
0,5 dl szójaszósz
ízlés szerint tabasco
liszt, só, bors
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A langusztahúst kiszedjük a páncéljából, és eltávolítjuk a belsőségeit.

A rizst bő vízben megfőzzük. A basmati rizsnek elég 10 perc, míg a vadrizst 15-20 percig kell főzni.

Elkészítjük a piláfot: a paprikákat apró kockákra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megfőtt rizseket és a vajat. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan átforgatjuk. A languszta páncélját olívaolajon lassú tűzön átsütjük, és tálalásig félretesszük.

A languszta húsát felkockázzuk, belisztezzük, és erős lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szójaszószt, a tabascot, felöntjük tejszínnel, és mártás sűrűségűre forraljuk.

A piláfot egy karika segítségével formázzuk a tányéron. Ráhelyezzük az óvatosan behajlított rákcsontot, és ebbe merjük a langusztás ragut.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30%
500ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30% 500ml