Fogas
bundában sütve
ananásszal és
sáfránymártással
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
60 dkg fogasfilé
30 dkg kukoricaliszt
4-5 db tojás
3 dl Irsai Olivér (fehérbor)
1 db ananász
2 db lime
3 dl Milli Tejszín 30%
6 dl olaj
2 csomag sáfrányszirom
só, bors
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A fogast vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kukoricalisztbe forgatjuk.

A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgákhoz lime héjat reszelünk. Sót, borsot és kevés fehérbort adunk hozzá. Belekeverjük a kukoricalisztet, és ezt a sűrű masszát tojásfehérjéből vert habba lazítjuk. Ebbe mártjuk a fogasszeleteket, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A sáfrányt fehérborban áztatjuk, sózzuk, borssal ízesítjük, és Milli Főzőtejszínnel felforraljuk. Ha szükséges, kevés vízzel kikevert keményítővel sűrítjük.

Az ananászt felcikkezzük, és pár csepp olívaolajon megsütjük.

Tálaláskor a sült ananászdarabok felét a tányér közepére helyezzük. Erre teszünk egy fogast, majd még egy rétegben megismételjük a műveletet. A sáfrányos mártással körbelocsoljuk.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30%
500ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30% 500ml