Cukkinis
rakott krumpli
tejszínes
kelkáposztával
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180
Hozzávalók
80 dkg burgonya
5 db tojás
40 dkg cukkini
10 dkg vaj
5 dkg liszt
2,5 dl tej
15 dkg trappista sajt
5 dkg zsemlemorzsa
1 dl tejföl
0,5 dl olívaolaj
½ fej kelkáposzta
10 dkg bacon szalonna
2 dl Milli Főzőtejszín 20%

őrölt fehér bors
szerecsendió
őrölt köménymag
francia petrezselyem
paradicsom a díszítéshez
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A burgonyát és két tojást megfőzünk. Vajból, tejből és lisztből besamel mártást készítünk, amit sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk. Beletesszük 3 tojás sárgáját, a fehérjét pedig kemény habbá verjük.

Nagyon kevés olívaolajon lepirítjuk a cukkinit, és enyhén lesózzuk. Karikára vágjuk a főtt burgonyát és a két tojást, majd a besamel mártáshoz adjuk, a tejföllel és a felkarikázott cukkinivel összekeverjük. A habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.

Kivajazunk egy tepsit, enyhén kimorzsázzuk, és a masszát beletöltjük. 160-180°C fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Eközben lepirítjuk a bacon szalonnát, rádobjuk a felvágott káposztát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, majd mikor kicsit összeesett, felöntjük tejszínnel, és 4-5 percig forraljuk.

Tálaláskor a rakott burgonya mellé halmozzuk a káposztát.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20% 200ml