A burgonyát és két tojást megfőzünk. Vajból, tejből és lisztből besamel mártást készítünk, amit sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk. Beletesszük 3 tojás sárgáját, a fehérjét pedig kemény habbá verjük.
Nagyon kevés olívaolajon lepirítjuk a cukkinit, és enyhén lesózzuk. Karikára vágjuk a főtt burgonyát és a két tojást, majd a besamel mártáshoz adjuk, a tejföllel és a felkarikázott cukkinivel összekeverjük. A habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
Kivajazunk egy tepsit, enyhén kimorzsázzuk, és a masszát beletöltjük. 160-180°C fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Eközben lepirítjuk a bacon szalonnát, rádobjuk a felvágott káposztát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, majd mikor kicsit összeesett, felöntjük tejszínnel, és 4-5 percig forraljuk.
Tálaláskor a rakott burgonya mellé halmozzuk a káposztát.