Vaníliás málnahab
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180
Hozzávalók
4 db tojás
15 dkg kristálycukor
1 db citrom
1 db narancs
4 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál olvasztott vaj
5 dkg reszelt mandula
1 doboz mascarpone sajt
15 dkg vaníliás cukor
1 db vanília rúd
40 dkg málna
2,5 dl Milli Tejszín 30%
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 5 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük. Beleöntjük a tojássárgákat, és 10 dkg kristálycukorral tovább keverjük. Citrom- és narancshéjat keverünk hozzá. Beleszórjuk a lisztet és a kakaóport, valamin egy evőkanálnyi olvasztott vajat, és óvatosan elkeverjük. Hozzáadjuk a szeletelt mandulát, és fóliával bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített, 180°C fokos sütőben készre sütjük. A mascarponét 10 dkg vaníliás cukorral, citrom- és narancshéjjal simára keverjük. Ízesítjük egy vanília rúd belsejével. Apránként hozzáadunk 30 dkg málnát. A tejszínből vaníliás cukorral habot verünk, ezzel lazítjuk a krémet. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Tálaláskor egy pohárba teszünk a maradék málnából egy keveset, erre tesszük a málnahabot, majd a felkockázott kakaós piskótából is egy adagot. Így rétegezzük, amíg a pohár megtelik. A tetejére tejszínhabot teszünk, mentalevéllel díszítjük.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30%
500ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30% 500ml