Tejszínes
meggytorta
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
20 dkg liszt
16 dkg cukor
4 db tojás
10 dkg vaj
1 db citrom
70 dkg magozott meggy
kevés rum
1 dl Milli Tejszín 30%
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A lisztet kevés cukorral, a vajjal, 2 tojás sárgájával, a citrom reszelt héjával és kevés rummal összegyúrjuk, majd a tésztát fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, tortaformába tesszük, nehezéknek szárazbabot szórunk rá, és 200°C fokos előmelegített sütőben elősütjük.

A meggyet 10 deka kristálycukorral és kevés vízzel addig pároljuk, ameddig levének nagy része el nem fő. Ezt a tölteléket tesszük az elősütött omlós tésztára. 2 tojássárgáját 5 deka kristálycukorral felhabosítunk, és állandó kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a habtejszínt.

Ezután óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjékből vert keméyn habot. Ezt a masszát a meggytöltelék tetejére öntjük, majd a tortát 180°C fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30%
500ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30% 500ml