Szirupos
eperfalatok
citromos
krémsajttal
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
30 dkg eper
15 dkg kristálycukor
10 dkg mascarpone sajt
2 dl Milli Tejszín 30%
5 dkg porcukor
1 db lime
1 db citrom
½ csokor menta
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
2 deci vizet felforralunk a kristálycukorral, a porcukorral, a lime levével, és reszelt citromhéjjal. A feldarabolt epret megforgatjuk a szirupban, és egy tepsibe tesszük. 220°C fokon pár percig sütjük.

A tejszínből habot verünk, és a feléhez hozzákeverjük a mascarponét. Egy citrom levével, és ízlés szerint cukorral ízesítjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

A szirupos epret a krémsajttal és a maradék tejszínhabbal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30%
500ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30% 500ml