Ricotta
torta
málnával
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180
Hozzávalók
35 dkg mézes puszedli
15 dkg vaj
40 dkg ricotta
5 lap zselatin
30 dkg porcukor
2 db lime
1-2 doboz málna
4 dl Milli Tejszín 30%
4 db kiwi
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A puszedlit kézzel nagyobb darabokra morzsoljuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A masszát egyenletesen tortaformába nyomkodjuk, és hűtőbe helyezzük.

A zselatinlapokat meleg vízben felolvasztjuk. A hideg tejszínt 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A ricottához hozzáreszeljük a lime-ok héját, majd hozzáadjuk a kifacsart levét is, és egy habverővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék porcukrot és a feloldott zselatint, majd lazán beledolgozzuk a tejszínhabot.

A krém felét a megdermedt tortalapra kenjük, majd belenyomkodjuk a málnákat (egy maroknyit félreteszünk a díszítéshez), és rákenjük a maradék krémet.

A félretett málnát a tetejére szórjuk, gyengéden belenyomkodjuk, és hűtőben legalább 2-3 órát dermesztjük.
Friss gyümölccsel – például kiwivel – tálaljuk.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30%
500ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30% 500ml