Mascarponehab
eperöntettel
és friss
bazsalikommal
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
20 dkg mascarpone
20 dkg eper
24 dkg babapiskóta
20 dkg kristálycukor
3 dl Milli Tejszín 30%
1 csokor friss bazsalikom
porcukor
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
15 dkg epret vízzel és cukorral sziruppá főzünk, majd szűrőn átpasszírozzuk. Amíg még forró, belemártjuk a babapiskótákat, majd a megmaradt szirupot, és a piskótákat is hagyjuk kihűlni.

A bazsalikomot apróra vágjuk, és elkeverjük a mascarponéval, illetve hozzáadjuk a porcukrot is. A tejszínből habot verünk, és ezzel lazítjuk a mascarpone krémet.

Tálaláskor a piskótákból pár darabot egymás mellé helyezünk egy tányérra. Kanalazunk rá a sajtos habból, majd egy újabb réteg piskóta jön, merőlegesen az előbbiekkel. Így rétegezzük tovább még kétszer-háromszor.

Bazsalikomlevéllel, eperrel díszítjük, és végül meglocsoljuk az eperöntettel.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30%
500ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Tejszín 30% 500ml