Hokkaido
kalács
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
1,5 dl Milli Főzőtejszín 20%
6 dkg finomliszt
54 dkg kenyérliszt
2,5 dl tej
8 dkg cukor
9 g só
1 tojás
3 dkg tejpor
1 tasak élesztő
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
Az összes hozzávalót tedd bele a dagasztógépbe, azzal dagaszd meg a tésztát. A masszát a gépből kivéve tedd bele egy tálba, és keleszd tovább duplájára. A megkelt tésztát oszd 4 egyenlő részre. Minden darabot olyan széles csíkra vágj, amilyen széles lesz a sütőformád. Vajazd ki a formát, és a feltekert csíkokat helyezd egymás mellé.

Ezután keverj össze 2 evőkanál kakaóport 1 evőkanál cukorral, és vízzel, majd kenj meg vele 2 csíkot. Ha ez megvan, takard le, és hagyd hogy tovább keljen a tészta. Amint a mérete kb. ismét eléri a dupláját, akkor tojással kend meg a tetejét, és előmelegített 175 fokos sütőben süsd pirosra.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Főzőtejszín 20% 200ml