Csokoládé
mousse
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180
Hozzávalók
6-8 pohárhoz
2,5 dl 3,5%-os tej
5 dkg cukor
3 tojássárgája
½ vaníliarúd
35 dkg étcsokoládé (min. 60%)
2,5 dl Milli habtejszín
Cointreau narancs-likőr (20ml - ízlés szerint)
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A tejet feltesszük a tűzre. A vaníliarudat vágjuk félbe, és kaparjuk ki a magját. Adjuk a tejhez, jól keverjük el. Forráspontig melegítsük. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral. A forráspontig melegített tejjel leöntjük a tojásokat, megkavarjuk, majd visszaöntjük az edénybe, amiben a tej volt. 5 másodpercre visszatesszük a tűzre, majd gyorsan újra egy másik tiszta üvegtálba öntjük át – így a tojásokat hőkezeljük. A még meleg keveréket óvatosan, fokozatosan a csokoládéra öntjük és homogénre keverjük. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a narancslikőrt a csokihoz. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Üvegpoharakba töltjük és több órára hűtőbe tesszük, hogy elnyerje „hab” állagát.

Jó étvágyat!


Forrás: Chefparade Főzőiskola

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Habtejszín 35%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Habtejszín 35% 200ml