A tejet feltesszük a tűzre. A vaníliarudat vágjuk félbe, és kaparjuk ki a magját. Adjuk a tejhez, jól keverjük el. Forráspontig melegítsük. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral. A forráspontig melegített tejjel leöntjük a tojásokat, megkavarjuk, majd visszaöntjük az edénybe, amiben a tej volt. 5 másodpercre visszatesszük a tűzre, majd gyorsan újra egy másik tiszta üvegtálba öntjük át – így a tojásokat hőkezeljük. A még meleg keveréket óvatosan, fokozatosan a csokoládéra öntjük és homogénre keverjük. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a narancslikőrt a csokihoz. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Üvegpoharakba töltjük és több órára hűtőbe tesszük, hogy elnyerje „hab” állagát.