Créme brulée
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
4 főre
3 tojássárgája
30 g porcukor
200 ml Milli tejszín
0.5 vaníliarúd
narancsvirágvíz
Dekoráció:
10 g kristálycukor
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
Egy tálban világosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. Hozzáadjuk a tejszínt és a vaníliarúdból kikapart magocskákat, majd kézi habverővel jól kikeverjük. Pár csepp narancsvirágvízzel tesszük különlegessé.
A keveréket szufléformákba öntjük, majd a tálkákat egy nagyobb tepsibe tesszük, vizet öntünk alájuk – a tálkák feléig érjen a víz-, így azok egyenletes hőben/ gőzben sülnek meg.
Óvatosan 150 fokos meleg sütőbe toljuk, alul-felül sütő funkcióra állítjuk, és addig sütjük, amíg a szélén már nem szilárd a massza, de a közepe még rezgős - kb. 40 perc.
Ekkor kivesszük az egészet a sütőből, majd a tálakat a vízfürdőből is, és hagyjuk hűlni (Ez két órát is igénybe vehet.)
Tálalás előtt megszórjuk a tetejüket kristálycukorral, és grillezős sütőben öt perc alatt rákaramellizáljuk a cukrot. Esetleg, ha van szakácsfáklyánk, akkor azzal egyenként óvatosan ráolvasztjuk a cukrot a créme brulée tetejére.


Jó étvágyat!


Forrás: Chefparade Főzőiskola

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Habtejszín 35%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Habtejszín 35% 200ml