Citrompuding
szedermártással
Milli forródrót
06 80 180 180
Milli forródrót:
06 80 180 180

Hozzávalók
25 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
5 evőkanál reszelt citromhéj
5 evőkanál citromlé
2 evőkanál vaj
1 rúd vanília
3 db tojás
2,5 dl joghurt
1 dl Milli Habtejszín 35%
 
A mártáshoz:
30 dkg szeder
1 rúd vanília
1 db egész fahéj
10 dkg cukor
2 dl rosé bor
citromlé
Hasznosnak találtad ezt a receptet?
Oszd meg ismerőseiddel is!
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a vajat, citromlevet és a lisztet. Hozzáadjuk a joghurtot, és ízesítjük egy vaníliarúd kikapart belsejével, és az egészet jól összedolgozzuk.

A tojásfehérjékből kevés cukorral kemény habot verünk, és a masszához adjuk. Belekeverjük a tejszínt, és a citromos tésztát egyenletesen eloszlatjuk a vajjal kikent sütőformában.

A tésztát vízfürdőn, előmelegített 170°C fokon 35-40 perc alatt kigőzöljük.

A mártáshoz egy serpenyőben összeforraljuk a vörösbort a cukorral, vaníliarúddal és az egész fahéjjal. Adhatunk hozzá pár csepp citromlevet, majd beletesszük a szedret, és 15-20 perc alatt mártás sűrűségűre forraljuk.

A kihűlt citrompudingot felszeleteljük, és a forró szedermártással meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Habtejszín 35%
200ml
Bővebben »
Hasznosnak találtad ezt a receptet? - Oszd meg ismerőseiddel is!
További receptek

Receptünkhöz használt Milli termék:

Milli Habtejszín 200ml